Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

Олімпійський тиждень 2021!

Дата: 21 вересня 2021 о 09:07, Оновлено 22 вересня 2021 о 08:14
243 перегляда

   Всім відомо, що найціннішим, що є у людини, є власне життя та здоров`я. Чинників, що позитивно впливають на здоров`я, досить багато: режим дня, здоровий сон, правильне харчування, відсутність стресу тощо. Міцне здоров`я та гарне самопочуття щоденно йде пліч-о-пліч зі своїм вірним другом – спортом. Ранкова гімнастика, футбол, волейбол, хокей, теніс, плавання, легка атлетика – все це дасть нам заряд бадьорості та позитиву на цілий день.

   Вже стало доброю традицією в Херсонській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №44 Херсонської міської ради проводити Олімпійський тиждень. Традиційно він розпочинається з Дня здоров`я. Діти пригадують основні складові формування здорового способу життя, обговорюють його важливість. Вчителі фізичної культури та класні керівники знайомлять учнів з планом проведення заходів до Олімпійського тижня. Цьогоріч він був досить насичений, різноманітний та цікавий.

Впродовж 10-17 вересня 2021 року для 1-4 класів було проведено «Веселі старти», для 5-7 класів «Сильніше! Вище! Швидше!», для 8-11 класів змагання з футболу та волейболу. Діти показали свої вміння швидко орієнтуватися в ситуації, спритність, вміння працювати в команді та щиро радіти за перемогу не тільки свою,  а й команди-суперника.

Для учнів початкових класів 13-14 вересня було проведено Олімпійський урок Єрмоленко Олександрою Валентинівною. Вона є віце-президентом Херсонської обласної федерації тхеквондо ВТФ України, старшим тренером збірної України з тхеквондо ВТФ, президентом Спортивного клубу «АТАКА». Під її керівництвом за 5 років існування клубу двоє спортсменів увійшли до складу Національної збірної України з тхеквондо ВТФ. З початку 2019 року 10 спортсменам присвоєно звання КМС. Вихованці Олександри Валентинівни постійно приймають участь у Всеукраїнських та Міжнародних турнірах та показують дуже гарні результати. Серед активних учасників змагань та призерів є й наші учні: Шоломицький Тимофій, Рудницька Олена, Єрмоленко Кіра, Курінний Богдан. Наші наймолодші учні з задоволенням слухали урок, відповідали на питання Олександри Валентинівни. Та особливе враження на здобувачів освіти справило практичне відпрацювання деяких нескладних прийомів під пильним керівництвом кваліфікованого тренера.

Для учнів 5-11 класів Олімпійський урок проводили кваліфіковані, досвідчені вчителі фізичної культури: Рудовський А. П., Мізернюк В. В., Пушкіна Л. Й. та Гацоєв В. Б.

   Вони розповіли здобувачам освіти про історію виникнення Олімпійських ігор. Основною метою олімпійського уроку є виховання учнів на гуманістичних цінностях олімпійського руху, формування в них навичок та культури здорового способу життя, залучення їх до активних занять фізичною культурою і спортом. 

   Пушкіна Людмила Йосипівна не просто вчитель фізичної культури, а українська легкоатлетка, марафонка, майстер спорту України міжнародного класу. Вона неодноразово здобувала перемогу на Каліфорнійському міжнародному марафоні, Колумбуському та Стамбульському марафоні, Saint Jude Memphis Marathon. На Олімпійському уроці вчитель на своєму прикладі розказала учням наскільки важливим є заняття спортом, мотивувала ніколи не здаватися і впевнено йти вперед. Попри поразки та невдачі рухатися тільки вперед, ставити перед собою вищі цілі та ставати кращою версією себе.  Наприкінці Олімпійського уроку учні мали змогу розглянути медалі та нагороди, а також доторкнутися до них. Адже існує повір`я, що той, хто доторкнеться до медалі чемпіона обов`язково матиме успіх у всіх початих справах.

   Окрім того, що в нашій школі працюють майстри своєї справи, учні теж не відстають. З-поміж більш як 8 сотень учнів є чимало медалістів, чемпіонів не тільки на рівні нашої області чи країни, а й поза її межами.  

   Важливість та популярність різних видів фізичних навантажень цілком виправдана. Адже спорт, це постійний рух вперед, вдосконалення самого себе, самодисципліна.

   Наші учні займаються легкою атлетикою, футболом, баскетболом, плаванням, тхеквондо, танцями різних напрямків. Не зважаючи на свій досить юний вік, у багатьох дітей вже є ціла колекція нагород. Впродовж Олімпійського тижня учні могли поділитися історією свого успіху, своїми здобутками та враженнями від того виду спорту, яким вони займаються.

   Спорт є невід`ємною складовою системи чинників, що впливають на фізичний розвиток та здоров`я дітей. Вчителі Херсонської ЗОШ І-ІІІ ст. №44 роблять все задля того, аби популяризувати різні види спорту, пропагують здоровий спосіб життя.

    

 

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.